vineri, 26 decembrie 2014

# despre distanța mea de om rotitor spovedanie

# despre distanța mea de om rotitor
spovedanie
să mă ierte Dumnezeu! nu sunt nici sfânt, dar nici de pus la zid, ...am și eu păcatele mele! și-or fi destule! am totuși niște...calități! am demonstrat asta, am trudit pentru....am cu ce! nu intru în detalii dar pot aminti printre altele....când eram în trustul curierul zilei și-m spunea doamna marilena barață : sile! trebuie să facem asta și asta...crezi că poți tu mamă să descurci problema? - ( mă întreba doamna mari) după ce mă gândeam preț de câteva minute spuneam: da șefa! rezolv eu problema! și dacă spuneam , da - era...da! nu mai veneam sub nici-o formă să spun...știți...a murit pisica, n-a pornit mașina, s-aîmbolnăvit cutare, etc/etc/etc! în cazul în care bănuiam că situația mă depășește spuneam simplu: îmi pare rău nu pot să mă implic! ( asta s-a întâmplat de puține ori)
în aproape 50 de ani de alergare de semne cred că de două ori nu am putut onora o promisiune: odată când m-a invitat draga mea prietenă , nia, Eugenia Reiter să merg spre drăgănești unde eram invitat în juriul unui festival de teatru ( un juriu format de somități în domeniu) și, a doua oară, undeva în bucurești, la o strigare poețească, excelent pusă în scenă de criticul felix Felix Nicolau. mi-a fost rușine și m-a durut teribil că nu m-am ținut de cuvânt...nu mai contează motivele! deci...de două ori în 50 de ani!
măi frate! dar ce văd cu românii din românia, cu cei din italia, cu cei din america, atenție, NU TOȚI ci... O FOARTE MARE PARTE DINTRE ROMÂNI...e ceva de speriat! am pățit-o pe pielea mea, au pățit-o și alții!
ca atare: nu există în lume număr de comunități mai mare ca ale românilor, într-o foarte mare măsură comunitățile românilor nefiind altceva decât niște găști care nu urmăresc altceva decât atingerea unor scopuri pe care cei mai șmekeri dintre membri ei le au să-și promoveze propriile interese. - îți închiriază spații care nu le aparțin, îți promit toate condițiile, îți cer chiria dublu de cât plăteau și, atenție, totul din dorința de ...DIN DORINȚA DE A TE AJUTA! alții îți promit , tot din patriotism, din dorința de a te ajuta, îți promit aplicații pentru care plătești...tot patriotic! afli mai târziu că de fapt banii pe care i-ai cheltuit sunt de 4 ori mai mult! exemplele pot continua! alt gen de români neserioși sunt cei care se dau pe lângă tine și încep să-și miște codița ba cu un cadou ba cu o atenție! ai impresia că ai ajuns în rai:) de fapt, rumânu nu face altceva decât să-ți fure cu tupeu...ori ideile ori sursele...am pățit asta cu niște indivizi pe aici care și-au făcut și ei un radio:))) o altă categorie de români neserioși...este categoria celor care spun că fac că dreg că au soluții că stai să vezi și să crezi....români neserioși de fapt! în această dimineață am fost din nou naiv și m-am luat după niște confrați:)) m-am trezit ca dobitocul la 4 dimineața:))) dă-i fă un ceai , pune la pachet un codru de pâinică șți zdup la bicicletă , apoi la tren..... după șapte stații primesc un mesaj cum că nu mai e valabilă înțelegerea:))))) asta este! se mai întâmplă! am cunoscut destui români și aici în america, în sacramento...în alte state! concluzia este următoarea: există și români absolut extraordinari dar absolut extraordinari....îi numeri pe degete! pe d e g e t e! pe degetele de la o mână! dar, în cea mai mare parte, să nu vă supărați pe mine....vă spun cu tristețe, cu amărăciune.....în cea mai mare parte însă...mulți dintre românași nu sunt altceva decât niște: smiorcăiți, șemekeri, lași, puturoși, răzbunători, indivizi care numai atunci când iau un pic de uischi în bot încep să facă pe deștepții, .....
- cârdășia nu se va stârpi niciodată! lucrurile sunt simple: faci parte din gașcă? e ok! nu faci parte din gașcă.....pe-aici ți-e drumul! am observat asta nu numai în planul cultural, în breasla scriitorilor, și nu numai în românia din românia....
cum a fost anul meu?
mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a dat! când am plecat din românia ( cu bilet de avion și ceva bani de buzunar din partea familiei - de care-mi este tare dor ) m-am trezit la un capăt de drum....am dormit prin gări, am mâncat odată la 3 zile, am muncit cu ziua, am plecat pur și simplu spunându-i lui Dumnezeu așa:Doamne mă las în mâinile tale ! poate, cândva, dacă o să mai am vreme o să povestesc câte ceva din acest miracol al drumului. nu am cerut la nimeni un cent, un leu....mi-am pus în lumina trudei mâinile, mintea și sufletul: am început totul de la zero! în 9 luni de america am înființat un post de radio, primul post de radio în limba română de pe teritoriul californiei, un radio online www.radioteiubesc.com, mi s-a tipărit o carte, aici în california și mulțumesc pe această cale editorului meu, doamnei profesor doctor universitar ruxandra vidu, editurii reflection publishing, ( sunt onorat pentru încredere pentru promovarea făcută) și încă altele poate nu atât de importante.
cum am reușit? păi, în primul rând am reușit pentru că m-am debarasat total de o mulțime de cunoștințe din jurul meu: fie din românia fie de aici, adică am pus pe ..eject...cam tot ce făcea și face parte din ...cârdășie!
trebuie să mulțumesc unor oameni, unor oameni care au crezut în mine și pe care sper să nu -i dezamăgesc vreodată, iar dacă am făcut asta...să îmi mai dea o singură șansă!
mulțumesc în primul rând familiei mele mulțumesc coca, lucian și codruț, mulțumesc foarte mult prietenului meu adrian Adian Dumitru Adrian Maciucadin arad, lui bădia care este texan cu acte în regulă și care mi-a dat ocazia să înțeleg să încep să înțeleg america. mulțumesc foarte mult părintelui florin ovidiu mihalache din florida, A(mare este puterea lui Dumnezeu) de neuitat momentul rostirii poeziei în Sfânta Biserică Ortodoxă din Florida) mulțumesc foarte mult părine florin ovidiu mihalache. mulțumesc foarte mult carmen heitman anca, mulțumesc foarte mult marelui artist vasile petruțiu, președintele academiei de balet din florida, vasile petruțiu Vasile Petrutiu un exemplu de românie impecabilă, un român adevărat român, un român cu demnitate, cu atitudine, un profesionist. mulțumesc foarte mult adrian ciulei Adrian Ciulei marele și poate cel mai grozav dintre românii pe care i-am cunoscut, mulțumesc foarte mult și nu în ultimul rând mulțumesc daniela morgenstern pentru încredere pentru sprijin mulțumesc pentru inima ta de om extraordinar, mulțumesc Daniela Morgenstern daniela morgenstern pentru simplitate și încredere. mă voi revanșa! mulțumesc prietenului meu din românia , scriitorului și publicistului aurel sibiceanu Aurel Sibiceanu care m-a încurajat în momentele cele mai grele, mulțumesc prietenului meu din serbia lui Pavle Bjelakovicpavle bjelakovic pentru încredere pentru că m-a susținut moral oridecâteori am crezut că pic, mulțumesc cu toată ființa dragului nostru frate mai mare Înalt Prea Sfințitului Arhiepiscop Calinic Arhiepiscopia Argesului Si Muscelului, mai gospodar și mai înțelept ca dânsul , eu necunoscând, oameni de la care am avut de învățat enorm ...
vă mulțumesc și dumneavoastră celor care credeți în mine ca om ca poet ca și căutător....vă mulțumesc și vă doresc la mulți ani alături de cei dragi!
îmi doresc o singură românie, o românie a oamenilor cu demnitate a oamenilor harnici o românie a oamenilor care/l slujesc pe Domnul prin fapte! Bucurie!