duminică, 15 martie 2015

# despre crizanteme și ulucile din grădina distanței



# despre crizanteme și ulucile din grădina distanței

ar fi trebuit să-i dau în judecată...sunt doi tulei pe băț: cristian velcea și mihai voinea de la adevărul care ne zbârlește părul. și ca ei...mulți, cocoșați din presa pe care cotidianul româniei o mai strânge încă în menghina democrației. mai nou îl observ și pe unu ilieșu care pune sub oglindă același material ( http://adevarul.ro/…/kitsch-impostura-uniunea-sc…/index.html )

cel puțin cei de la adevărul au subliniat un lucru, citez: ( Nu ne găsim în măsură să-i contestăm valoarea de poet. Are Silişteanu destule altele de contestat )

1 # bun așa! și acum să vedem de ce...KITSCH
fiindcă nu am ajuns să pun un steguleț pentru bac ? păi măi băieți cu termopanul sub limbă, voi ori încă mai dormiți cu mămicile sub pernă ori folosiți prezevativul când mâncați: vă pot înșirui o mulțime de mari artiști care nu au avut examene date sau luate și au lăsat ceva în istorie. iar eu voi trudi mereu cu zorile să las un semn bun. sunt atât de mulți copypaste cu diplome la purtător care strigă lumii încât îmi este rușine că merg în același autobuz cu ei...tocmai de aceea am spus drept în absolut toate situațiile ...cum stă treaba, că ...neducând la capăt ultimul an de liceu nu am ajuns în postura unui candidat la ...bac!

2 # de ce ...kitsch
măi băieți care ați venit într-o iarnă la siliștea , acolo unde scoteam deodată cu cântatul cocoșilor,,,- ziarul de la sat - măi...puicuțelor delcea și voinea...eu cred că voi și dacă aveți totulla îndemână voi nu vă descurcați...puicuțelor! că am primit îndemnizații de la statul român pentru evenimentele din decembrie!???? păi am primit pentru ca voi să puteți să vă ușurați azi pe absolut tot ce iese din nota acestui pian al româniei la care cântați ca să nu muriți în anonimat.unu la mână...nu eu am cerut să mi se acorde titlul de luptător în revoluție...apoi, am fost audiat îndelung...în altă ordine de idei, puțărăilor....eu nu mi-am văzut familia mai bine de o lună...faptul că nu am murit este vina lui Dumnezeu atunci. eu, ca și alții nu am fost un ...demonstrant de duminică sau de amiază ( nu vreau să rănesc pe nimeni- au contat toate) și sunt mândru de faptele mele sunt mândru că nu am fost un vizitator al lui decembrie și ce a mai urmat, sunt mândru că mama mea, că pruncii mei, că soția mea au plâns și au stat în emoție până spre sfârșitul lui ianuarie, așa cum a fost să se întâmple cu multe familii, multe familii ale căror bărbați, copii, femei sau prieteni au pus la inimă bucuria de a merge până la capăt. apoi, mârțoage cu pix colorat poate că...oameni de treabă fiind, prostanilor....ar fi trebuit să urmați și să cercetați cumva drumul parcurs și nu să scrieți ca și când ați început să puneți pârțul zilei între voi. când s-au luat drepturile nu am plâns n - am ieșit în stradă și nu am înjurat pe nimeni. mi-am spus că mai bine așa decât să stau în rând cu derbedeii care au manipulat și demonetizat ideile de a fi luptători într-o revoluție. fiindcă, aici aveți dreptate...da...am auzit și eu și am văzut mai târziu indivizi care pentru că au venit de două ori într-o piață au primit diploma! dar asta nu vă dă dreptul să umiliți oameni care nu au făcut altceva decât să lupte pentru....normalitate! am fost doar trist când am observat că țara și a mea, după ce m-a îmbrățișat cu onor a făcut cumva și a decupat totul. am considerat că acei bani reprezintă o onoare și nu un ajutor, o bucurie și nu o miloagă, ceva grozav și nu o strigare!

3 de ce kitsch

scrieți dumneavoastră copii ai tufei și ai gogoșilor cum că am prezentat spectacole cu manele. atât de dobitoci sunteți încât ați pus poza cu mihai trăistariu și câteva fete frumoase! măi mormoloci cu cu glas de curci...voi ori sunteți încă fetițe ori ceva se întâmplă...vouă și când nu mâncați căcat tot vă pute gura! am prezentat spectacole fel de fel. și da...am câștigat bănuți. am făcut în așa fel înct oamenii să se simtă frumoși! un singur spetacol de manele am prezentat...unul în care adrian minune a făcut un concert de binefacere pentru copiii cu handicap! ce e atât de criminal în asta? jurați voi pe sfânta biblie că în viața voastră nu ați ascultat o manea. apoi, scufițe roșii...poate nu știți cârlanii viorilor ce este o manea. o manea nu este bre o rușine...manelele sunt melodii preluate din fondul muzical al altor popoare, cântecele respective fiind șlagăre în țările lor. ai noștrii, cum sunt milioane, au plagiat nenicilor...au copiat linia melodică și i-au pus...vorbe, mo!

# și...4
poetul adică ar trebui să fie un smiorăit, să fie libidinos, să fie cu sprânceana destinulului sub coloană, poetul ar trebui să fie slugă, poetul ar trebui să respire când vreți voi, poetul ar trebui să ce? nu domnilor! poetul nu este vinovatul dumneavoastră de rezervă, poetul nu este blidul din care soarbe neputința voastră, poetul nu este ăla care scrie....nisipul mirării și nu mai știu ce smiorcăieli pe care le găsești pe la toate râmele care tipăresc pe bănuți și devin antologate sau antologați pe șenile, nu fraților! poezia este un înger care umblă cu cheia la gât iar poetul e aripa pe care o mângâie Dumnezeu atunci când vine o pasăre să vă dea viață când nimeni nu vă mai vrea! poetul nu este un troglodit care votează de cinci ori pe zi, poetul nu este ăla care copiază cu nerușinare examenul demnității, poetul nu e scuipatul vostru atunci când votați pe excursii la olănești, poetul nu este ziaristul care e cocoșat de pupat în cur pe rând puternicul zilei, poetul nu este camaradul celui care e neam cu evaziunea, poetul , doamnelor și domnilor e un lider, el nu se apleacă să ridice din țărână lumina, poetul are griji ca nu cumva lumina să fie călcată în picioare de neputincioși de milogi și de prefăcuți.

# 5 . știu că am fost uneori incomod, am dat de pământ cu mulți șmekerași, cu polițiști corupți, cu ziariști atât de cocoșați încât nici cămila nu le-ar mai putea suferi micimea, cu tot felul de indivizi care nu au putut demonstra demnitatea, cu puțărăi și fufe care au sprijinit cu gurița lor curul cârdășiei, o cârdășie atât de mare ca întindere și ca mesaj încât tare mi-e teamă că românia nu-l va aduce acasă niciodată nici pe brâncuși nici pe țuțea și nici pe alții care au pus în față ceva mai presus decât o fac milogii care așteaptă mereu să vină cineva să le măture curtea , care așteaptă mereu să vină cineva să le dea...exisă și o românie frumoasă atât de frumoasă încât nu o să las pe nimeni să o ia. și ca mine sunt mulți români. punct.

# 6 # cântec pentru putori
(avertisment : mi-e tot mai dragă românia mea și cât trăiesc
nu voi lăsa pe nimeni dintre voi s-o ia )

popor de smiorcăiți de slugi în cea mai mare parte
pupând în curul neputinței cu plagiatul și miloaga
mereu - mereu cerșind de două mii de ani
să vină Dumnezeu și să le care targa

aproape toți se vând se cumpără cu ziariștii la un loc
votează pe izmene și pe excursii la bulgari
își dau în cap și se aruncă rând pe rând în foc
și stau după perdea atunci când apele vin mari

atât de răi în cea mai mare parte și cruzi și nesătui
te vor trăda și te vor vinde fără milă
degeaba îi ajuți le dai
grădina ta se va usca de silă

sunt grupuri și sunt atât de mulți
cu două fețe prefăcuți
ei vor ieși mereu în stradă
să ia din lumea orbilor zăpadă

și vai de ai curajul să le spui ori să le-arăți
la sârbi ori alți vecini lumina demnității
te vor scuipa în ochi zâmbind
și vor striga mereu ei primii- hoții- hoții!
o cârdășie fără margini de la cel mic la cel înalt
pe care-l cumpără și vinde și aruncă
așa ca pe-o măsea stricată
să te ferească cel de sus de gloată

nu mai ai loc de edituri de uniuni și de lingăi
ce au făcut din poezie un gunoi
antologați cu toții pe euro sau lei
devin comuni dar își dau diplome-ntre ei

mai nou au apărut la orice colț reviste
vor spânzura distanța după bunul plac
evaziunea pentru ei o licitație șireată
au devenit demult un brand sărac

eroi au fost de la antene începând
vai lor și nouă cei puțini
atât de mulți și proști ei sunt
....ciulini

există și români frumoși înalți nu slugi
cu demnitate și atitudine de luptători
nu smiorcăiți și nu cu plagiatul pus pe frunte
ce -și pun parfum peste sudori la subsiori

luați bine seama că Dumnezeu a obosit
și că e vremea să se încuie poarta
ori vă treziți ori până mâine
vi se va pune-n coaste soarta

cum îl iubiți mă voi de fratele cel mare pe Hristos
c-abia ce ați ieșit din rugăciuni din sfintele biserici
și îi și puneți prin minciună și fapte rele piedici
cum de aveți atâta viclenie și venin de unde până când
și Maicii Domnului suspin?

l-ați umilit și alungat pe țuțea pe brâncuși și pe atât de mulți
nu aveți frică voi nu aveți rușine mă calicilor
să așteptați mereu să vină cineva ca să vă dea
mereu să vă aprindă candela altcineva?!

mi-e tot mai dragă românia mea și cât trăiesc
nu voi lăsa pe nimeni dintre voi s-o ia

florian silișteanu
9 martie 2015
sacramento california, usa

# 7
cât despre unu ilieșu petru și alții , smeoreanu ori badea, care au lansat și promovat neadevăruri la adresa mea....Dumnezeu să le dea sănătate! s-au înecat în nefericirea din care s-au născut!

în altă ordine de idei mi-am știut întotdeauna lungul nasului, am șchiopătat mereu când verbul gramaticii mele a scârțâit și nu am pus în vitrină decât atunci când am fost invitat! dar asta nu îmi ia dreptul să privesc în oglinda în care mă uit uneori să văd cerul să mă uit după nori și să văd cum arată Dumnezeu!

# 8 - nu mă aștept la o avalanșă de mesaje ori de like înmulțit cu cât, în general românii nu se aglomerează să apere un ins lovit de neadevăr, mulți se vor preface ocupați cu făcutul pantofilor cu treburi serioase și cu medicații prescrise, nu e în firea celor mulți ...mă mulțumesc doar că știu că oamenii care mă cunosc cu adevărat care mă cunosc de mult timp ..știu cine sunt, cum sunt, al cui sunt și de unde! până când....doar Domnul!