despre începutul de pasere Mâinile sunt fiinţe cu degete lungi apa este adâncă peştele are casa deasupra în valuri în scorbura unui copac stă ascunsă vederea iată iubito câţi ochi clipesc printre păsări nu-mi spune mai bine taci şi fă cuib vine o lebădă vine cineva care poartă numele tău iubito n-am de unde să ştiu până când Mâinile sunt fiinţe cu degete lungi oamenii pot pleca urma lor calcă uşor peste ape pe noi nu setea ne opreşte din drum ci numai teama că am putea deveni
miercuri, 26 octombrie 2011
tisanoreica nutrietica pendatiet... cu alta palarie. marie vranceanu atrage atentia ca aceasta forma de slabit nu e tocmai fericita
Uneori mi se spune că sînt plictisitoare, nu mă supăr şi iau mereu în considerare opiniile celor din jur, încercînd să mă corectez. Dar nu pot să tac cînd e vorba de diete. Am văzut zilele astea că face furori tisanoreica. Lumea se aruncă în Internet şi vrea să ştie cît mai multe despre acest miracol.
Ei bine, iar mă repet, nu e nici un miracol, pentru alea, am auzit eu, trebuie să mergeţi la Lourdes, da’ nici acolo nu-i prea sigur. Trăim în nesiguranţă. La televizor sîntem bombardaţi cu imagini de copii graşi care consumă tot felul de produse gata fabricate, ca şi cum s-ar fi terminat merele din grădina bunicilor, şi adulţi anorexici care, culmea, mănîncă Nutella pe pîine. Femeile se uită în jur disperate, taliile ajung maxim la 44. Pentru restul mai plinuţe găseşti doar îmbrăcăminte de muţunachi. Aşa consideră stiliştii. A fi plinuţ a devenit echivalent cu a fi ciumat. Un studiu relevă că persoanele supraponderale sînt plătite mai puţin comparativ cu cele slabe pentru aceeaşi pregătire şi poziţie. O tînără îmi spunea că nu o primeau nici la vîndut kebab pentru că era grasă. Şi într-o societate atît de deviată, nu e de mirare că cea mai prosperă activitate este cea a slăbitului. Promisiuni peste promisiuni. Şi iată a ajuns şi în România dieta tisanoreică. Am vorbit despre ea şi găsiţi articolul pe blogul meu. Este o dietă proteică. Nimic nou. Inventatorul ei este medicul Blackburn. La vremea respectivă (1970) cred că medicul nostru se gîndea mai mult cum să le fie de ajutor pacienţilor săi obezi. Ulterior metoda a fost preluată, modificată şi transformată într-un adevărat business. Apare astfel Nutrietica sub sigla colosului Messegué. Şi mai nou Pentadiet. Haideţi să vedem ce propun, ce vînd şi mai ales care sînt costurile produselor la fiecare dintre societăţile menţionate.
TISANOREICA
Vinde PAT (porţie alimentară tisanoreica) şi aici sînt propuse supe de ciuperci şi alte tipuri, omlete, evident toate în parfuri pe care le dizolvaţi şi le preparaţi, cu promisiunea producătorului că au gustul produselor pe care le imită. Adică voi mîncaţi nişte imitaţii pe care va trebui să le plătiţi cu bani grei. Pe lîngă Pat mai sînt şi preparatele decottopice, cum ar fi Slim kombu în variantă pentru femei şi bărbaţi(???) Depurativ arctic, Deca silhue şi multe altele. Costul acestor produse pleacă de la 18 euro şi ajunge la peste 30 de euro. Durata dietei: maximum 40 de zile. Un kit pentru 20 de zile, 300 de euro în Italia.
Metoda s-a născut în Franţa acum 30 de ani, fiind recomandată în zilele noastre de medicii din întreaga lume, şi constă în asocierea de carne, peşte şi legume în preparate nutrietica numite DAN doză alimentară nutrietica. Danii sînt amestecuri echilibrate de aminoacizi şi care combinaţi cu apă capătă gustul produselor normale. Se obţin astfel alimente proteice cu un scăzut conţinut caloric care protejează masa slabă (muşchii). Cînd sîntem acasă, putem să îi preparăm ca pe orice aliment normal, dacă în schimb sîntem în deplasare sau nu avem posibilitatea să luăm masa în mod normal,Ne vom putea prepara o băutură gustoasă cu un înalt conţinut proteic.
Cît durează programele nutrietica?
l programul bază - 20 de zile
l programul mediu - 30 de zile
l programul maxi - 40 de zile
Fiecare program este împărţit în două faze:
prima fază - de atac, durează jumătate din totalul zilelor ( ex-pentru programul bază 10 zile). În această etapă se elimină total carbohidraţii ( zahăr, făinoase, fructe, alcool). Se consumă 4 Dan asociaţi cu carne, peşte şi legume din belşug.
Faza a doua - de echilibru, se reintroduc treptat carbohidraţii. Se consumă 2 Dan pe zi. În timpul programului se recomandă şi ceaiurile din gama Nutrietica.
Alegeţi Dani-i pentru alimentaţia voastră!
un material sub semnatura lui marie vranceanu, specialist in nutritie la universitatea din milano
revista curierul medical din 26 octombrie 2011