sâmbătă, 7 septembrie 2013

Nu m-a iubit nimeni ca tine Maria - un fel de la multi ani pentru toate fetele pentru toate femeile pentru iubitele pentru mamele pentru toate copilele ...in fine...un la multi ani poate mai primitiv dar curat pur si simplu scris in 2009 pe 13 decembrie si repostat azi pe 8 septembrie 2013

Nu m-a iubit nimeni ca tine Maria
poezie [ ]
Colecţia: Poezii de dragoste

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [florian stoian- silisteanu ]
2009-12-13  |     | 



Iubito vin în Texas am avion personal am viză de condor un șoarece chinezesc am carnet de nebun iubito sunt pe drum sunt în aer uite un nor are forma sânilor tăi niște îngeri vor lapte
Iubito uite cum stă treaba hainele mele sunt de firmă pantofi nu mai port am cizmele mele ciocate pregătește un cal aprinde lumina-n garaj sparge ghiveciul fugi de acasă rămâi
Scapă-mă te rog de zurliile astea cu fustă Doamne și aveam o părere mai bună despre ninsori dar omătul e mai mare decât gândul că s-ar putea să spui Da să creștem copiii muncind pământul din lacrima ta
Iubito câte vieți aș putea să trăiesc în absența numelui tău câte păcate aș putea să arunc în fântâna orașului tău alb iulian florian câte nume de străzi să comand la fierar și câți cai să tocmesc atunci când Domnul o să pornească pe urmele mele?
Nu m-a iubit nimeni ca tine Maria!
 



 =  ...
Carmen-Manuela Macelaru
[13.Dec.09 07:29]
titlul pe cât de natural pe atât de incitant. folosirea apelativului "iubito" atât de mult accentuează foarte bine starea, mă duce cu gândul că şi tu o iubeşti.

câți cai să tocmesc atunci când Domnul o să pornească pe urmele mele? un vers foarte original. viza de condor, nor în forma sânului, îngerii vor lapte şi multe alte construcţii scot poemul în evidenţă.
mcm



 =  șoarece chinezesc-numai asta nu e frumos, chiar daca sunt anti Made in Chin
Maria Gold
[13.Dec.09 09:05]
Zimbesc Silistene , am citit frumos, am zis: a 'nebunit poetul meu, hmm, imbatrinim, ai? Te intorci pe unde nu mai sint carari nici pe apa nici pe uscat, chiar asa de singur si trist esti? Imi pare rau, credeam ca esti numai intr-o petrecere, dar n-am dreptate, am?"

+ Ubi tu Gaius, ibi ego Gaia
Vasile Munteanu
[13.Dec.09 10:02]
când faci din Femeie o icoană, rugăciunile se cer scrie în aer; voiam să spun, desigur, într-un avion; sau măcar în aşteptarea acestuia - într-o aerogară în care, cu puterile scăzute, poetul refuză freamătul lumii, coloritul agresiv şi pestriţ al fustelor ce îl înconjoară; simte nevoia de stabilitate, de căldură, de înţelegere; în astfel de momente, dragostea este aproape maternă, pentru că poetul redevine copil şi gura sa rostitoare de rugăciune tânjeşte din nou, după atâţia ani, la gustul laptelui, la curăţenia sânului Primei Femei; de aceea, textul de faţă este deopotrivă o spovedanie şi o cerere; în ce/despre ce? rămâne la latitudinea (şi altitudinea) poetului, pentru că orice drum pentru un poet este lung şi multe (întâmplări, desigur) îi vor lua urma; nici Domnul nu se poate abţine (îşi caută plata).

cu plăcerea lecturii,
Vasile Munteanu


+ Dumnezeu și Femeia- un trubadur adevărat
ioana negoescu
[13.Dec.09 10:21]
Un poem bun, cursiv, cu mare forță și în sfârșit, cu o neașteptată coerență. Un trubadur adevărat care face din femeie, FEMEIA, întreaga lume cu toate ce există fiind la picioarele ei. Foarte frumos versul cu ninsoarea și legătura neîntreruptă cu Dumnezeu.

i.

 =   Poem de mare clasă
Liviu-Ioan Muresan
[13.Dec.09 12:02]
şi mă bucură înstelarea lui. Cred că merită a fi recomandat pentru lecţia despre cum se scrie bine poezie. Limbajul natural, narativ, e bine susţinut poetic, stilistic, metafora e tanscendentă aici, zic asta fără exagerare. Şi închei cu aceleaşi cuvinte care mă încîntă să le rostesc. Mi-a făcut o mare plăcere.
LIM.
 
 =  Florian Stoian -Silişteanu
Ottilia Ardeleanu
[13.Dec.09 12:51]
Sublim!
Fecioara alăptează îngeri!
Maria, femeia, mama aduse atât de frumos din nemurire în ceea ce se cheamă viaţă!
Cuvintele-mi sunt de prisos.

Cu multă plăcere,
Ottilia Ardeleanu