vineri, 15 august 2014

paznic la rosii :)) nici nu stiti cat de gustoase sunt (19 fotografii) ma aflu pe teritoriul prietenului meu john jarda. in urma cu cateva luni am plantat impreuna rosii. si azi se coc si azi cresc si azi se inrosesc. ca unde pace este si bucurie este. God bless america - un poet si rosiile lui Dumnezeu www.radioteiubesc.com ...ne auzim in seara asta ...la matinal :)) ora 8 seara ora californiei...ora sase dimineata prin romania prin romania unde este...sambata deja — în Folsom, CA.



 cainele lui Dumnezeu câinele lui Dumnezeu 
poezie [ ]
- cântec despre oameni- 


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
de  [florian stoian- silisteanu ]
2013-09-07  |     | 


a venit azinoapte - n sat câinele lui Dumnezeu
era parcă dezlegat erai tu ori cred că eu
nu știu care - nfometat nu știu care doar lătrat
a venit....și a plecat
câinele de om mușcat

maica mea nu mai era doar durea duminica
eu eram copil de om și de măr de păr de pom
eram parcă sărbătoare mâinilor clar - văzătoare
ce - apucau neștiutoare îngerul de aripioare

Doamne iată te-aș ruga să mă lași puțin cândva
dumicatul stelelor din taina inelelor
să mă lași să nu mă pierzi osului prin care vezi
și să strângi Doamne din dinți și să taci și să mă minți
că se dau câinii la sfinți c - a turbat în om distanța
că un înger a rupt ața...
ața pe care o ții...
lumină
când o să vii








7 septembrie, pitești, 2013











 florian silisteanu azi 15 august 2014 in america in sacramento



De ce nu prea avem cu ce să-i ajutăm pe „frații sârbi”

De RALUCA BUTAN 23:59, 20 MAI 2014 506 vizite COMENTARII 
De ce nu prea avem cu ce să-i ajutăm pe „frații sârbi”
Pentru că înainte de 1989, vedeam în teritoriul Iugoslaviei un tărâm al făgăduinței și nu puțini au fost românii care și-au riscat viața, trecând înot Dunărea în rafalele grănicerilor, spre o viață nouă.
Pentru că nu trăiesc în democrație din ‘90 încoace, ci de pe vremea mareșalului “Tito”, pe care îl venerează și acum pentru că în plin socialism le-a deschis granițele spre Occident.
Pentru că în cea de-a Doua Conflagrație Mondială, Iugoslavia a avut curajul să se opună (cu succes) Germaniei lui Hitler, dar și lui Stalin.
Pentru că sârbii au avut forța să se ridice deși loviturile din afară, sancțiunile economice și războiele interetnice i-au îngenunchiat de multe ori. Iar un aforism pe care îl rostesc cu mândrie spune că “Numai eroii pot suporta atâta umilință”.
Pentru că în mai 2012, în pline alegeri prezidențiale în care Europa credea că pro-europeanul Boris Tadić va obține un nou mandat și va reuși să integreze Serbia în UE (cu condiția ca Belgradul să recunoască independența Kosovo), sârbii au votat în favoarea adversarului său, populistul Tomislav Nikolić, refuzând să joace cartea integrării.
Pentru că la Novi Sad, în inundațiile din 2006, mii de sârbi au ieșit voluntari în stradă și au făcut baraje uriașe în calea apelor Dunării, în timp ce în 2014, românii au furat nisipul adus în județul Argeș pentru a fi ridicate diguri.
Pentru că au un naționalism înnăscut, iar acest lucru i-a făcut mereu pe străini să-i considere oameni dârzi.
Pentru că pljeskavica lor costă 100 dinari (0,80 euro), în timp ce sarmalele noastre sunt cel puțin 10 lei porția (2 euro). Iar sârbii sunt renumiți peste tot în Europa pentru porțiile generoase.
Pentru că este celebru cazul unui om de afaceri american care s-a cazat la un hotel din Belgrad și care, după ce a dat câteva săptămâni telefoane peste telefoane către destinații internaționale, a ajuns ca la finalul șederii să achite doar câțiva cenți, datorită tarifelor fixe în dinari.
Pentru că Serbia are mai mulți kilometri de autostradă decât România, deși nu este țară membră a Uniunii Europene.
Pentru că salariul mediu în Serbia era, în 2012, de 1.058 de dolari, potrivit unui studiu al Organizației Mondiale a Muncii, prezentat de BBC, în timp ce România era mai jos în clasament.
Pentru că Novak Djokovic, numărul doi mondial, a decis să doneze premiul în valoare de aproximativ 500.000 dolari obținut după câștigarea Mastersului 1000 de la Roma persoanelor afectate de gravele inundații din Serbia, în timp ce președintele României anunță că-și donează salariul către un partid politic.
Pentru că de-a lungul istoriei, dintre toți vecinii României, singurii cu care țara noastră nu a avut niciun conflict armat sunt ... sârbii.
În folclor a existat mereu vorba că România are doar doi vecini prieteni: fosta Iugoslavie și Marea Neagră. Această prietenie a pornit din trăirile celor două popoare, astfel că nu a fost nevoie de eforturi diplomatice deosebite. Românii și sârbii s-au considerat mereu „ca frații”. Diplomatic, relațiile româno-sârbe s-au rupt în 1941 când Bucureștiul a recunoscut statul croat. Cu doar un an înainte, și țara noastră trăia o dezamăgire din partea Iugoslaviei care recunoștea Uniunea Sovietică pe când aceasta începuse să revendice Basarabia. Dar, dincolo de neînțelegerile politice, ruptura sufletească dintre cele două popoare avea să vină mult mai târziu. În 1999, în timpul războiului din Kosovo, România a permis avioanelor NATO (care au bombardat și ținte civile, precum televiziunea publică din Belgrad sau un convoi cu femei și copii albanezi), să-i folosească spațiul aerian pentru a alimenta. În 2012, în prima mea deplasare jurnalistică la Negotin, sârbii spuneau că nu ne mai pot considera frații lor pentru că noi, românii, i-am trădat.
PS: Guvernul de la București a aprobat, astăzi, o hotărâre privind acordarea de către România a unor ajutoare umanitare externe de urgență, cu titlu gratuit, pentru Republica Serbia și pentru Bosnia și Herțegovina, precum și a asistenței internaționale. (Agerpres)
Românii pot face donații prin SMS la numărul: 8829 (2 euro) sau on-line pe site-ul www.crucearosie.ro