sâmbătă, 10 august 2013

fotografii din mers executate fara comanda de florian silisteanu azi in pitesti 8 august 2013 - romanii au talent

















florian silisteanu fotografiat de carmen de la pub de la terasa gardenpub





Băiatul care a făcut România să plângă, ridicat de pe stradă de poliţiştii din Piteşti

POLIŢIŞTII N-AU TALENT… Copilul de 11 ani din Curtea de Argeş, Daniel Ştefănescu, cel care vineri seara, la PROTV, la show-ul „Românii au talent”, a impresionat o ţară întreagă cu harul său, a fost ridicat de nenumărate ori de pe stradă de poliţiştii din Piteşti, deoarece „tulbură liniştea publică” atunci când, alături de tatăl său, cântă la fluier pentru a căpăta un bănuţ cu care să-şi hrănească cei 10 fraţi de acasă. „Românii au talent”, show-ul care a revoluţionat emisiunile de divertisment din România, a revenit în forţă la PRO TV, vineri, 17 februarie, cu prima ediţie a celui de-al doilea sezon. Un moment special, în care emoţia a fost cuvântul de ordine, a fost oferit de Daniel Gabriel Ştefănescu, un copil de 11 ani din Curtea de Argeş, care a cântat dumnezeieşte la fluier melodia „Frumoasa mea” a lui Marcel Pavel, acompaniat la chitară de tatăl său. „Am dat toată inima din mine să cânt cum e mai bine. Când cânt cu tata, uit de tot ce e urât în viaţă!”, a mărturisit Daniel la finalul show-ului său, moment în care spectatorii prezenţi în sală au izbucnit în plâns, lucru pe care, cu siguranţă, l-au făcut şi milioanele de telespectatori aflaţi în faţa televizorului.
Daniel este unul dintre cei 11 copii ai unei familii necăjite din Curtea de Argeş. Tatăl acestuia, interpret la chitară şi muzicuţă, a spus juriului că, dintre toţi copiii săi, doar Daniel a dovedit talent la muzică. „Ne chinuim să menţinem o linie de plutire. Îmi întreţin familia din muzică. Cânt pe stradă în Piteşti, cu Daniel. În rest merg la sapă, la fân, la adunat de prune sau la cosit”. Emoţiile nu i-au atins doar pe telespectatori, ci şi pe membrii juriului, printre care şi Andra, care, înainte de a spune „DA” pentru Daniel, a declarat: „Mă bucur tare mult că aţi venit la „Românii au talent”. Mi s-a făcut pielea de găină”.

„Românii au talent”, ridicaţi de poliţişti şi duşi la Secţia 1 din Piteşti

Daniel Gabriel şi tatăl lui, Radu Ştefănescu, pot fi văzuţi deseori în Piteşti, cântând pe Strada Mare, în dreptul Teatrului „Aşchiuţă”. Stau lipiţi de zid pentru a nu-i deranja cu nimic pe trecători. În faţa lor este o cutie în care cei miloşi pot pune un bănuţ. Nu agresează cu nimic pe nimeni, ba chiar cântă şi în surdină, ca să nu supere pe cineva. Stau cu capul plecat, o plecăciune pentru cei care se milostivesc să le lase un leu. Deşi muzica şi talentul lui Daniel au emoţionat o ţară întreagă în urma recitalului susţinut la „Românii au talent”, nu aşa stau lucrurile şi la Piteşti când copilul de 11 ani şi tatăl său cântă pe Strada Mare. Nu de puţine ori, poliţiştii - care nu văd, însă, „haitele” de cerşetori sau pe cei care practică alba-neagra în văzul tuturor sau comercianţii ilegali de ţigări din Piaţa Ceair - îi „saltă” pe Daniel şi pe tatăl său de pe stradă şi-i duc să dea cu subsemnatul la secţie. Astfel, copilul al cărui talent a fost apreciat de o ţară întreagă şi promovat de toată presa, a fost ridicat constant din stradă şi dus, cu fluierul într-o mână şi cutia cu bănuţi în alta, la Secţia 1 de Poliţie din Piteşti să dea explicaţii de ce „tulbură liniştea publică”.
Ultima oară s-a întâmplat în toamna anului trecut, pe 24 septembrie, când, nu unul, ci doi poliţişti de la Secţia 1 i-au luat pe sus pe Daniel şi pe tatăl său şi i-a ţinut mai mult de o oră, deoarece „tulburau liniştea publică” într-o zi de sâmbătă, când piteştenii ieşiseră la promenadă. De faţă la această scenă a fost poetul şi jurnalistul Florian Silişteanu, cel care a şi scris, la vremea respectivă, a descris această întâmplare într-un material memorabil pe blogul său, şi care ne-a declarat: „Ce s-a întâmplat atunci pe stradă cu Daniel şi tatăl său nu poate fi descris în cuvinte. Personal mă oprisem să-i ascult cât de frumos cântă, când, la un moment dat, doi poliţişti i-au „umflat”, pur şi simplu, ca pe ultimii borfaşi şi i-au dus la Secţia 1 de Poliţie. Nu m-am putut abţine când am văzut această scenă şi i-am urmat şi eu pe poliţişti la Secţie. Timp de o oră şi mai bine, cât i-au interogat pe cei doi într-un birou, am încercat să aflu ce „infracţiune” au comis acel copil şi tatăl său care cântau vals pe Strada Mare din Piteşti? Răspunsul a fost unul de infarct: „Am fost sesizaţi că tulbură ordinea şi liniştea publică”. Ce poţi să mai zici, când primeşti o astfel de explicaţie? Nimic. Ţi se face doar silă…”, a comentat Florian Silişteanu, depre poliţiştii „fără talent”, care ridică de pe stradă „românii cu talent”.















foto> florian silisteanu 8 august 2013 pitesti