luni, 22 februarie 2010

Rotary International District 2241 COMUNICAT DE PRESĂ Romania - Republica Moldova

COMUNICAT DE PRESĂ

La data de 23 februarie, cu ocazia împlinirii a 105 ani de la înfiinţarea Rotary International şi a 25 de ani de luptă pentru combaterea poliomielitei, cluburile Rotary din Districtul 2241 România şi Republica Moldova vor sărbători dubla aniversare într-un mod deosebit.
Campania intranationala impotriva poliomielitei a demarat in anul 1985, si pana astazi, Rotary Internaţional a contribuit cu peste 850 milioane de dolari pentru a imuniza împotriva poliomielitei mai mult de 2 miliarde de copii din 122 ţări ale lumii.
In prezent, Rotary încearcă să strângă inca 200 milioane de dolari, în contrapartida donaţiei de 350 milioane de dolari venită de la Fundaţia Bill & Melinda Gates, până acum strângându-se 100 milioane de dolari. Si Clubul Rotary din Pitesti contribuie cu donatii anuale pentru strangerea acestor fonduri.
În cadrul acestui program mondial, Rotary luptă alături de OMS, UNICEF şi CDC (US Centers for Disease Control and Prevention), scopul final fiind acela al eradicării poliomielitei la nivel global până în anul 2012.
O altă importantă semnificaţie a datei de 23 februarie datează din anul 1905, când Paul Harris, considerat fondatorul Rotary, s-a întâlnit la Chicago cu prietenii săi Gustavus Loehr şi Silvester Schiele. În cadrul întâlnirii, care a reprezentat punctul de început al Rotary, cei trei au discutat despre experienţele lor şi despre planurile de viitor pentru întâlnirile clubului. Într-o perioadă scurtă de timp, principiile membrilor Rotary, de prietenie, probitate morală şi dorinţa de a servi mai presus decât propriile interese, şi-au găsit adepţi la nivel mondial. În 1910 Paul Harris devine primul preşedinte al Rotary International, de atunci criteriul “un preşedinte, un an” aplicându-se şi la nivelul rotarian cel mai înalt.
Scopul iniţial al Rotary a fost acela de a fonda o organizaţie bazată pe ideea de prietenie, probitate morală şi profesionalism. Organizarea a fost deosebit de simplă, motiv pentru care se menţine şi în prezent, membrii clubului fiind aleşi pe criteriile calităţii morale si înaltelor standarde etice în viaţa socială, de familie şi afaceri.
La momentul actual, Rotary International numără 1,2 milioane de membri organizaţi în peste 33.000 de cluburi din aproximativ 200 de ţări. Pe lângă numeroasele proiecte umanitare pe care le-a iniţat de-a lungul timpului, fundaţa Rotary International este recunoscută pentru programele sale educaţionale şi artistice, precum şi prin faptul că membrii săi activează pentru dezvoltarea comunităţilor aflate în dificultate.

Ana Stan

Presedinte Rotary Club Pitesti
Mandat 2009-2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu