luni, 4 ianuarie 2010

din sfârşitul lui 2009 şi începutul lui 2010...un fel de a fi devenind

Sfântul Pavel în Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, 13:1-13

De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată.
Cât despre proorocii - se vor desfiinţa; darul limbilor va înceta; ştiinţa se va sfârşi; Pentru că în parte cunoaştem şi în parte proorocim. Dar când va veni ceea ce e desăvârşit, atunci ceea ce este în parte se va desfiinţa. Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului. Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, faţă către faţă; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaşte pe deplin, precum am fost cunoscut şi eu. Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.

Sfântul Pavel în Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, 13:1-13


din tortul unei întâmplări


cu maestrul Mitu Ciontică

Alexandru Sibiceanu zugrav de biserici şi frate al meu

pe drum

din drum

la drum

în drum

Magda Grigore

cu Nicolae Oprea criticul şi preşedintele filiala USR Piteşti şi Nicoleta Popa

vesel Mircea Bârsilă

Magda

Vodăian şi Silvia

Cristina Onofre şi Nicolae Oprea


un foc de la Cristina Onofre

maestru Dumitrică

Maria

aeiou

Un comentariu:

  1. Cezar Ivanescu, documente, articole, poeme:

    http://www.youtube.com/user/CEZARIVANESCUTV#p/a/u/0/xkwfraPYk7s

    O inregistrare inedita de dinainte de moartea poetului adresata presedintelui USR Nicolae Manolescu.Vezi: http://in-memoriam-cezar-ivanescu.blo..., http://cezar-ivanescu.blogspot.com/, http://cezar-ivanescu-poeme.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere